RETSEPT: Mmmegamõnusad kõrvitsamuffinid toorjuustukreemiga

See retsept on tegelikult aastaid tagasi minu blogist läbi käinud ja ma olin selle TÄIESTI ära unustanud, kuni leidsin sügavkülmasügavustest mitu aastat vana kõrvitsapüree.. Ja sel hetkel teadsin, et pean neid jälle küpsetama, sest on ju kõrvitsahooaeg ja pealegi need maitsevad tõesti imeliselt! Ja üheks põhjuseks veel, tookord kui see retsept kirja sai (olen muidugi väga tänulik minevikuminale), siis ei mõistnud ma küpsetamisest ja ammugi mitte pildistamisest mitte midagi ja see postitus lihtsalt ei kutsu proovima 😀

Aga enne veel, kui küpsetamiseks läks, otsustasin koogikestele ka väikesed armsad kõrvitsad peale voolida. Samal ajal keetsin potis üsna ebamäärase koguse seda imeilusat kõrvitsat. Ebamäärase, sest kokkamine käib mul kõik “tunde järgi”, aga küpsetamine grammipealt. Aga ma luban, et see retsept on ülilihtne, just sellepärast, et kõik tuleb lihtsalt kokku segada, ei mingeid imetehnikaid.

7E33F109-F4E8-4D00-975C-31909487E1A3.JPGB6C86CB5-C8D3-409B-B252-210B65703A0B.JPG

Ja nüüd retsepti juurde:

IMELISED KÕRVITSAMUFFINID:

150g jahu
1,5tl kaneeli
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soodat
1/4 tl muskaatpähklit
1/4 tl soola
250g kõrvitsapüreed
100g suhkrut
70g pruuni suhkrut (täiesti vabalt võib kasutada ka ainult pruuni või ainult valget)
120g õli
2 suurt muna

TOORJUUSTUKREEM: 

400g toorjuustu
200g vahukoort
100g tuhksuhkrut
natuke kaneeli

  1. Soojenda ahi 180 kraadini.
  2. Taigna jaoks püreesta kõrvits, kaalu välja vajalik kogus ja pane ülejäänu kõrvale, et homme jälle küpsetada.
  3. Sega kokku kõrvitsapüree, suhkrud, õli ja munad.
  4. Teise kaussi kaalu kuivained (jahu, kaneel, küpsetuspulber, sooda, muskaatpähkel ja sool)
  5. Sega kahe kausi sisud omavahel kokku ja jaga vormidesse. Sellest tainakogusest tuleb muffineid umbes 12tk.
  6. Küpseta ahjus 15-18 minutit.
  7. Kui muffinid on jahtunud, valmista toorjuustukreem.
  8. Selleks sega omavahel toorjuust ja tuhksuhkur ja kui need on ühtlaselt segunenud ja klompe pole, vahusta hulka vahukoor kuni pritsitava konsistentsini.
  9. Pritsi kreem muffinitele, kaunista ja naudi! <3

Pro tip: kui tahad eriti extra olla, joo kõrvale pumpkin spice lattet.

Processed with VSCO with f2 presetEnne ahju minekut, kas see värv pole mitte imeline? 

Processed with VSCO with f2 presetTa-daa, valmis! Ma olen ise ka veidi närvis, et mu muffinipaberid ei matchi, ma avastasin selle alles siis, kui tainas juba kokku segatud oli 🙁

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga