Tere, kool!


peakook

Ma täiega naeran, et what is wrong with me, et ma jälle kooli läksin. Eelmine aasta, kui pagar-kondiitri eriala lõpetasin, mõtlesin, et tükk aega ei taha koolist midagi teada, oma elu kõrvalt ei olnud just kõige kergem ülesanne kooliskäimist piisavalt tõsiselt võtta. Ja siis boom, juba augustis hakkasin uut eriala valima.

Ütleme nii, et joppas täiega, et minu valitud erialasid Võrumaa Kutsehariduskeskuses ei avatud, sest muidu ei oleks ma sattunud peale Tartu erialadele ja avastanud, et nad Tase 5 toitlustuskorraldus-vanemkoka eriala hakkavad õpetama. Kusjuures ma mäletan, et see huvitas mind juba kunagi ammu, siis kui ma veel ei teadnud, et päriselt toitlustamisega tegelema hakkan. Aga laevapealt tundus tol ajal keeruline käia ja nii ta soiku jäigi.

Nüüd kandideerides pisut põdesin küll, sest eelduseks oli Kokk tase 4 kutsekvalifikatsiooni olemasolu, mida mul ei ole, aga õnneks peeti ka töökogemust piisavaks ja võeti ikka vastu. Vestlusel käisin juba jaanuari lõpus ja pärast seda oli siis 2 kuud kannatamatut ootamist, sest õppetöö algas lõpuks ometi eile.

Mis ma oskan öelda.. esmamulje – kõik on nii fancy! Nagu reaalselt, ma veits kartsin, et äkki on jälle selline vanaaegsetes normides kinni olev õpe, aga oo ei. See, mis oskuste olemasolu meilt praegu juba eeldatakse, ületab ikka kõvasti kõik minu teadmised. Õnneks ma olen kiire õppija :D. Ja sellest sain eile ikka kohe aru, et nüüd tuleb hakata tööd tegema, et teistele järgi jõuda, sest pärast kooli lõpetamist peaks ideeliselt minust saama kvalifitseeritud peakokk ja/või toitlustusasutuse juht (mida ma kinda olen, aga samas nagu.. väike kohvik ei ole ikka sama, mis uhke restoran).

Aga samas on ikka megapõnev. Ma ilmselt ei saa veel aru, millesse end seganud olen, aga enam loobuda ka ju ei saa. Ja meile lubati sügisel molekulaargastronoomia meistriklassi! Uhh, ma ei ole ammu oma elus mingi valikuga nii rahul olnud. Muidugi märkmikku vaadates, mnjaaa.. hüvasti see hädine social life, mis mul siiani veel kuidagiviisi eksisteeris. 😀

Ahjaa, soovitage potentsiaalseid praktikakohti ka. Mul on praktikat kokku vaja teha 600h, õnneks saan ikka osa enda ettevõttes teha, aga võiks ju natuke mujale ka vaadata, kus seda asjaajamist ja paberimajandust vähe rohkem on. Praktika peakski seisnema siis eelkõige selles, et saan mingil määral juhtimiskogemust, paberimajandust, inventuurid, saatelehed, raamatupidamine ja nii edasi 😀 Ja köögitööd siis ka muidugi. Mul on miskipärast karvane tunne, et Võrus väga kuskile saada ei õnnestu, nii et tuleb Tartu poole vaadata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga