RETSEPT: Ülimalt hea vegeburks

Alati, kui Härra tööle ära läheb, tekib mul hull tahtmine vegetoitu süüa. Mehed ju ikka tahavad liha saada ja see on täitsa arusaadav, aga ise ei tunne seda otsest vajadust. Täna mõtlesin vegeburksi teha ja nii ma siis pinterestitasin ja otsisin ideid. Panin endale kokku retsepti mitmest teisest retseptist ja ideest, nii et arvan, et võin seda täitsa enda nime all esitleda küll.
Vaja läheb:
Burksile:
burksikuklid (ma kasutasin juustukukleid, mis oli ka ainuke asi burksist, mis vegan ei ole. vegan kukleid kasutades saaks 100% veganburksi :))
baklažaan
tomat
peotäis küüslauguidandeid
peotäis beebispinatit
purk (400g) kikerherneid
1 keskmise suurusega punane sibul
3 sl päikesekuivatatud tomateid
2 küüslauguküünt
140g mandlijahu
soola, pipart
Kaste burksi vahele:
dijoni sinepit
agaavisiirupit
mett
õunaäädikat
tomatikastet
worcesteri kastet (see ka ei ole vist vegan, kui ma  nüüd tagantjärgi uurisin. kasutatakse maitsestamiseks anšoovist :()
Lillkapsale:
lillkapsas
2sl vahtrasiirupit
1sl tabascot
2sl oliiviõli
1/2 sl sojakastet
1/2tl pipart
Valmistuskäik:

  1. blenderda kokku kikerherned, basiilik, päikesekuivatatud tomatid, küüslauk ja sibul
  2. lisa segule mandlijahu ja maitseained ja tõsta segu umbes 20minutiks külmkappi – jahtununa on burkse parem vormida
  3. pane ahi soojenema 190kraadi peale
  4. valmista ette lillkapsas – lõika õisikuteks, sega ülejäänud ainetest kokku segu maitsestamiseks, sega läbi, pane küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile ja rösti ahjus 30 minutit
  5. vormi burksisegust pihvid, antud kogustest peaks tulema neid umbes 4. pane pihvid ahju lillkapsa kõrvale ja keera neid poole küpsemise ajal
  6. sel ajal, kui pihvid ja lillkapsas ahjus valmib, valmista ette muud komponendid – sega kokku kastme komponendid (ei pannud koguseid, sest panin ise täiesti umbes, tunde järgi), prae baklažaaniviilud küüslauguga õlis, viiluta tomat, poolita kukkel ja kui umbes 5 minutit on jäänud veel asjade valmimiseni ahjus, pane ka kuklid ahju ja soojenda-küpseta nad krõbedaks
  7. kui kõik on valminud, pane burks kokku – määri mõlemale kuklipoolele kastet, kõige alla pane beebispinat, siis burksipihv, baklažaaniviilud, tomativiilud, küüslauguidandid.
  8. serveeri koos lillkapsaga, üle jäänud burksikastme võid neile kastmeks kõrvale panna.
  9. Naudi! <3

Üksuse image1.JPG kuvamine
Enne ahjuminekut
Üksuse image3.JPG kuvamine
Look at this glory goodness!
Üksuse image2.JPG kuvamine
Optional step: kiida ja paita oma kasse, et nad külmkapi otsas asja kontrolli all hoiavad, võõraid kööki sisse ei lase ja iga asja kapist võttes küsivad, kas oli ikka vaja 😀 
Üksuse image1.JPG kuvamine

9 comments
  1. See tundub täiega hea retsept olevat, aga pilte ei näe miskipärast 🙁

    1. Väga huvitav, ma ise ka peale ühe pildi ülejäänusid ei näe 🙁 a kes see siis nii kaugele postitustesse üldse kaevub 😀

      1. No see on su pealehelt retsepte vaadates esimene. 😀 Sa pole vist ammu retsepte postitanud lihtsalt (on vist aeg!)

        1. Ma ei ole üldse ammu postitanud 🙁 On aeg, aga aega ei ole! 😀

          1. No aega on alati, prioriteedid on teised lihtsalt. Ja enamasti ongi, et kukud ree pealt maha kirjutamisega (või ükskõik millega tegelikult), siis raske jälle alustada, sest noh, kust alustada eks. Nii palju jõuab juhtuda vahepeal. #megadiip :’D

          2. On jah nii. Mul oleks tegelikult nii palju kirjutada ka, aga kogu aeg mõtlen iga asjaga et ei tea kas on ikka mõistlik seda ja seda kogu maailmaga (jah sest kogu maailm loeb mu blogi 😀 ) jagada. Et kas ma tahan et kui inimene mind googeldab, siis ta satub selle postituse peale jne. 😀

          3. Mmhm, tean seda tunnet hästi. Eriti seda, et terve maailm loeb mu blogi ja vihkab mind aeg-ajalt. 😀 Samas mul jälle lihtsam mitte hoolida, sest ma ei ela nagunii Eestis ega taha kunagi poliitikuks hakata hahahahhaah. 😀

          4. Huvitav, miks peaks keegi Sind üldse vihkama 😀 Sa tundud nii tore! (ja mul nüüd nii creeperi tunne)

          5. Ei tea jaa, aga see tunne tuleb ikka vahel peale.
            Ise oled ka tore creeper! :’) Kirjuta siis varsti blogisse ka midagi ägedat. Ma juba ootan.

Vasta kuut6bine-le Tühista vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga