Õuna-mustsõstrasefiir

sefiir
 
Koostis:
Õunad 800g (puhastamata kujul)
Külmutatud mustsõstrad või muud marjad 150g
Suhkur 200g
Munavalge (või pastöriseeritud munavalgemass) 35g
Agar-agar 12g
Vesi 80g
Suhkur 220g
Õunad puhastatakse – lõigatakse pooleks ja võetakse välja südamik. Asetatakse küpsetusplaadile koorega ülespoole. Küpsetatakse 170C juures 40-60min. Jahutatakse ja püreestatakse koos marjadega ja surutakse segu läbi sõela.
Marjapüreed asetatakse kaussi, mikserdatakse kergelt läbi ja lisatakse järk-järgult munavalge ja suhkur. Vahustatakse kohevaks massiks, samal ajal valmistatakse suhkrusiirup agar-agariga.
Agar-agar leotatakse vees vähemalt tund aega (metallkausis või kastrulis), seejärel keedetakse kuni lahustumiseni, lisatakse suhkur ja keedetakse siirup 110 kraadini. Niristada vahustatud massile sisse, samal ajal vahustades. Vahustada seni, kuni vaht hakkab maha jahtuma ja tekivad nö. õhuaugud sisse. Väga palju ei tohi lasta jahtuda, muidu agar tarretub liiga ära ja on halb pritsida.
Pritsitakse küpsetuspaberile ja jäetakse 24 tunniks kuivama. Peale seda sõelutakse peale tuhksuhkrut, ühendatakse poolikud ja raputatakse üleliigsest tuhksuhkrust puhtaks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga